ruya tabiriwhm forumhosting
Mevcut resimler hastane ortamında çekilmiştir. Op.Dr. Alper Bayraktar muayenehane ortamında ameliyat gerçekleştirmemektedir.
Yazdır
PDF

Sindaktili (Yapışık Parmak)

Doğuştan el veya ayak parmaklarının arasının yapışık olması gereken ayrımlaşmayı gösteremeyip, ayni deri kılıfı içinde birbirine yapışık görünmesine "sindaktili" denir. . Bu yapışık görüntü parmak başlangıç yerinden ucuna kadar pek çok seviyede olabilir. Bu parmakların damarları tek olabilir. Mutlaka radyografi çekilip kemiklerinde birbiriyle ilişkisi kontrol edilir. Sindaktilinin görülme sıklığı 2000 canlı doğumda birdir. Hastaların yarısında tek taraflı ( sağ veya sol) görülür. Erkeklerde daha sık ortaya çıkar. Kalıtımla da geçme olasılığı vardır. En fazla 3. ve 4. parmakların yapışıklığı görülür. Sindaktili tedavisinde amaç sadece yapışıklığın açılması değildir. Eş zamanlı olarak parmak fonksiyonlarının devamlılığı tırnak ve kemik yapıların doğal durumu korunmaya çalışılmalıdır. Ameliyatta parmaklar arasındaki deri eksiğini doldurmak için kasıktan deri yaması alınması gerekebilir. El 3 hafta alçı atelde tutulur.

İnsan elinde birbirine yakin iki parmağın boyu hiçbir zaman birbirine eşit değildir. Bu yüzden parmakların gelişimi ve uzamasının sekteye uğramaması için mutlaka ameliyat edilmesi gerekir. Eğer başparmak ile 2. parmak arasında sindaktili varsa bebek 6 ay -1 yıl arası ameliyat edilmelidir. Parmakların kontrolünün başladığı zaman 24 ay olup ameliyatın 36 aya kadar yapılması tercih edilir. Bunun dışında daha büyük çocuklarda da ameliyat yapılabilir. Ancak özellikle kompleks sindaktililerin daha erken tedavisi önerilir.

Üç parmak yapışık halde ise önce bir parmak ayrılır, sonrasında ikinci bir ameliyatla diğer iki parmak ayrılır. Bunun nedeni ayni anda ameliyat yapılırsa ortadaki parmağın kan dolaşımının bozulup kaybedilme riskidir.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Aesthetic Bursa Estetik Çekirge Cad. (INTAM) No:105/B




Telefon: (224) 233 57 00




Online Randevu Almak için tıklayınız.

Online Randevu





Yeniliklerimizden ilk önce siz haberdar olun.
E-posta adresinizi sistemimize kaydedin.Her kampanya hakkında bilgi sahibi olun.

MERAK ETTİKLERİNİZ

Estetik Plastik Cerrahi ile ilgili merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz...
Tıklayın

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Aesthetic Bursa Estetik
Çekirge Cad. (INTAM) No:105/B

Telefon: (224) 233 57 00
Fax: (224) 233 57 00

E-Mail